Koskiranta

Kertomus

Koskirannan historiasta

Huhtamäkeläiset ovat asuneet Kauhavan Karjanlahden kylässä 1800-luvun alusta saakka ja Koskirannan maatila on lohkottu suvun maista Jannen isoisälle Juholle 1930-luvulla.

Kylän miehet vitsailivat Juholle, että jos on tupa ja takka, niin kyllä sinne löytyy myös akka! Ja niinhän se Elma löytyi sulostuttamaan yhteistä arkea.

Vanha keltainen päärakennus valmistui 1936. Juho ja Elma saivat viisi poikaa ja maatilalla riitti töitä viljelysten ja karjan parissa. Jannen isä astui Koskirannan isännän saappaisiin 70-luvulla ja rakensi vuonna 1984 perheelleen uuden, tilavamman kodin maatilan pihapiiriin.

Nyt on meidän vuoromme jatkaa tarinaa.
Ostimme Koskirannan maatilan vuonna 2018 ja näiden vuosien aikana elämä on asettunut maatilan elämänrytmiin. 

Koskiranta on tarjonnut asukkailleen turvan ja elinkeinon lähes 100 vuoden ajan. Maatalous ei enää elätä tämän sukupolven asukkaita, mutta maaseudun läsnäolo, luonnon ja vuoden kierto sekä vanhat maatalon tavat kulkevat vahvasti mukana myös tässä ajassa.

Nykytilanne

Koskirannan toiminta

Maanviljelys ja karjanhoito ovat vaihtuneet joogaan ja kiinalaisen lääketieteen harjoittamiseen.

Koskirannan maatila on sopeutunut vaivattomasti ajan henkeen ja tarjoaa erinomaiset olosuhteet hyvinvoinnin herättelemiseen myös tässä hetkessä.
Koskiranta pitää sisällään kaksi tärkeää elementtiä, jotka ovat vesi (koski) ja maa (ranta).

Kiinalaisen viiden elementin teorian mukaan vesi-elementti ilmentää jatkuvassa muutoksessa olevaa olemisen tilaa.
Vesi voi olla tyyntä ja syvää tai se voi virrata voimakkaasti eteenpäin. Vesi voi näyttäytyä kostuttavina sadepisaroina tai säilövänä routana jäisessä maassa. Ilman pysyvää muotoa se mukautuu sujuvasti ympäröivään tilaan tai tilanteeseen.
Maa-elementin voimme tuntea elinvoimana kehossa sekä mielessä. Kun luotamme maan kannattelevaan voimaan, voivat vaikeatkin asiat tuntua helpommilta.

Maaelementti ravitsee ja hoivaa lempeästi kaikkea ympäröivää elämää.
Elämä, luonto ja ympäristömme ovat jatkuvassa muutoksessa. Muutosten havainnoiminen ja ymmärrys kaiken ympäröivän yhteenkuuluvuudesta, tuovat luottamusta tulevaan ja ymmärystä kaiken tarkoituksenmukaisuudesta.

Koskirannan

Palvelusväki

Merja

Merja on Koskirannan emäntä, puuhanainen, mielen ja kehon hoitaja sekä liikuttaja.

Merja on joogaopettaja, koulutettu akupunktiohoitaja, rentoutusohjaaja, kosmetologi, lähihoitaja sekä ikuinen opiskelija.

Merjan löydät useimmiten hoitohuoneesta rentoutus- ja akupunktiohoitojen ääreltä tai joogasalin uumenista.

Vapaa-ajalla Merjan löytää puutarhasta ja maatilan töiden ääreltä. Elämän ja luonnon ihmeiden ihastelu kuuluu Merjan rakkaimpiin harrastuksiin.

Janne

Janne on Koskirannan isäntä, puuhaukko, yleismies ja remontti-reiska. Janne on maatilan peruskallio ja hänen ansiostaan Koskirannan elämä soljuu mutkattomasti eteenpäin.

Jannen supervoimiin kuuluu ongelmien ennaltaehkäiseminen ja sen vuoksi Koskirannassa kaikki hyvin mietitty on jo puoliksi tehty. Myös emännän korkealentoisillakin toimeksiannoilla on tapana toteutua Jannen taitavissa käsissä.

Vapaa-ajalla Jannen löytää useimmiten maatilan töistä, luonnon ääreltä tai puuhastelemassa erilaisten harrasteajoneuvojen parissa.
Scroll to Top